Ahoz hogy a ékszereink hosszú ideig örömöt biztosítsanak nekünk,fontos hogy megfelelően tisztítsuk őket hogy hosszú ideig élvezhessük az  szépségüket. Annak érdekében, hogy kedvenc darabjai hosszabb ideig ragyogjanak, gondos kezelésre, megfelelő tisztításra és megfelelő tárolásra van szükség. Az ékszerek megfelelő kezelése a viseléssel kezdődik. A sérülések elkerülése érdekében a kézmosás, a zuhanyozás, a sportolás, a kertészkedés vagy a házimunka, a napozás és a szauna használata előtt rakja le az ékszereket. A kozmetikumok különösen a gyöngyöket károsíthatják. Az ékszer felhelyezése előtt használja a kozmetikumokat. A gyönyörűségeinek megvédése érdekében a hajlítástól vagy más deformációtól védve lefekvés előtt vegye le az összes ékszert.


Kezelje az ékszereket főleg szeretettel :)Had ragyogjak mindig!

A kövek nélküli ezüst és acél ékszereket csak vízzel (szükség esetén enyhe szappannal) és puha ruhával tisztítsa. A kövekkel vagy gyöngyökkel ellátott ékszerek tisztíthatók a kozmetikumok maradványaitól, puha, nedves ronggyal verejtéktől megtisztíthatók. Mindenesetre kerülni kell a tisztítószerekkel való érintkezést, mivel ezek támadhatják a felületet, csökkenthetik gyöngyök csillogását vagy károsíthatják a köveket.


Helyezze ékszerdobozba!

Az ápolás mellett a megfelelő tárolás is fontos szerepet játszik. Az ékszereket hogy megvédjék sérülésektől, a külső hatásoktól és a portól való védelem érdekében ékszerdobozban kell tartani.